RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

На курорті Джарилгач туристку вкусив каракурт: як захиститися від небезпечних павуків

На популярному українському острові Джарилгач жінку вкусив отруйний каракурт.

Про це повідомляє "Голос України".

32-річна жінка прибула до Скадовська і після цього вирушила на острів. Милуючись тамтешніми краєвидами, вона ходила босоніж піщаними дюнами і не побачила каракурта, на якого випадково наступила.

Жінка відчула різкий "вогненний" біль (характерна реакція на отруту цього виду комах), і її довелося негайно евакуювати назад до Скадовська на зворотній бік Джарилгацької затоки. Там її відвезли до районної лікарні.

Про каракуртів на Херсонщині знають, але щороку тут фіксують по кілька атак отруйних павуків на людей, вони страждають внаслідок власної необережності, працюючи в полі чи на городі, не вдягають закритого взуття, на узбережжі ризикують заходити углиб дюн, де здавна обжилася "чорна вдова".

Часом каракурти можуть пробиратися до осель, курортних будиночків та господарчих будівель, тож вхідні двері й вікна в них треба захищати протимоскітною сіткою.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Австралія вже давно славиться високою концентрацією тварин та комах, які якщо не смертельно небезпечні для людини, то жахливі настільки, що часом відбиває всяке бажання подорожувати в тих краях.