RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Дітей почав вбивати синдром, пов'язаний з коронавірусом: його симптоми показали на фото

Дітей почала атакувати нова загадкова хвороба, яку пов'язують з коронавірусом. Хворобу, яку описують як "запальний синдром", схожу на хворобу Кавасакі і синдром токсичного шоку, за останні тижні помітили у кількох десятків дітей по всьому світу.

Про це повідомляє Mirror.

Британські медики об'єднали свої дані, щоб розкрити справжню суть таємничого стану, який лікарі назвали педіатричним запальним мультисистемним синдромом (PIMS).

В ході дослідження вчені вивчили дані про 78 дітей, які були прийняті в 15 відділень інтенсивної терапії протягом шести тижнів в період з квітня по травень 2020 року.

У всіх випадках спостерігалася висока температура, а також низка інших симптомів, включаючи шок, блювоту і біль в животі.

Більшість дітей, на щастя, виписали з лікарні впродовж одного тижня, однак двоє дітей померли.

"Переважна більшість критично хворих дітей, яких ми описали, недовго залишалися в PICU і були виписані з медичних закладів", - розповів доктор Патрік Девіс, провідний дослідник і консультант з дитячої педіатрії в Ноттінгемської дитячої лікарні.

Вивчивши дані захворілих дітей, команда медиків виявила, що у більшості дітей не було активних доказів наявності Covid-19. Однак у них були антитіла до цієї хвороби, що свідчить про те, що вони були інфіковані в недавньому минулому.

"Це новий стан, і всього за кілька тижнів клініцисти всього світу вже досягли величезного прогресу в його розумінні", - зазначив доктор Падманабхан Рамнараян, старший автор і консультант з пошуку педіатричної інтенсивної терапії в лікарні Грейт-Ормонд-стріт (GOSH).

Як повідомляв "Апостроф", в Росії заявили, що успішно завершили клінічні випробування першої в світі вакцини від коронавірусу. За словами вчених, використання вакцини є повністю безпечним для людини.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: