RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Коли ЄС відкриє свої кордони для українців: озвучено невтішний прогноз

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, коли країни Європейського союзу можуть відкрити кордони для Українців.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Сегодня".

Відзначимо, що 1 липня Європейська Рада схвалила список з 15 третіх країн, громадянам яких дозволено в'їзд, України в ньому немає. У рекомендаціях ЄС зазначено, що перелік буде переглядатися кожні два тижні. Тобто наступний перегляд - 14 липня. Однак Дмитро Кулеба впевнений, що Україна в нього знову не потрапить.

"У найближчий перегляд шансів немає. Тому що ... наші цифри зараз, м'яко кажучи, набагато гірше, ніж це потрібно. Але ми в МЗС зробили все, щоб допомогти МОЗ налагодити діалог з ЄС, увійти у внутрішні процедури і механізми взаємодії з ЄС , щоб українська сторона мала можливість надавати максимально динамічно повну інформацію не тільки про цифри, а й про ті заходи, які ми застосовуємо в Україні для боротьби з коронавірусом ", - сказав він.

Однак, основним критерієм для Євросоюзу залишається кількість заражаються COVID-19 в країні, а в Україні ця цифра далека від вимог ЄС.

"Втім, будемо відверті і чесні, що поки ми не відповідаємо базового критерію, а це - кількість хворих на 100 тис. в Україні має дорівнювати або менше, ніж середня кількість хворих на 100 тис. по ЄС", - уточнив Кулеба.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в прикордонному агентстві ЄС Frontex розповіли про основні варіанти скасування обмежень на перетин кордону після карантину, згідно з найбільш песимістичним з них обмеження збережуться і в 2021 році.