RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії розповіли про нові випробування вакцини від коронавірусу: все піддослідні вижили

У Росії продовжують випробування вакцини від коронавірусу. 20 добровольцям, які перебувають у філії Головного військового клінічного госпіталю імені Бурденка в Москві, введений другий компонент вакцини.

Про це повідомляє Міністерство оборони РФ.

Відзначається, що вакцинація пройшла відповідно до плану випробувань і протоколом дослідження. Другий компонент введений на 21 добу після вакцинації першим компонентом.

"Бустерна" схема вакцинації - дворазове введення одного і того ж гена на різних носіях - закріплює і підсилює протективний імунітет, збільшуючи тривалість його дії ", - йдеться в повідомленні.

Учасники експерименту перебувають під постійним наглядом медиків, їх самопочуття після вакцинації оцінюється як добре.

При цьому перша група з 18 добровольців, у яких в ході випробувань оцінювалася безпека і переносимість вакцини, закінчує участь в дослідженнях через два дні. Стан їх здоров'я добрий, отримані дані лабораторних та інструментальних досліджень дозволяють говорити про безпеку і добру переносимість вакцини, зазначили у відомстві.

"Випробування вакцини на добровольцях для уникнення в подальшому ризиків її застосування проводяться в повній відповідності з чинним законодавством і науковою методологією, без будь-яких спроб скорочення термінів дослідження", - наголосили в Міноборони РФ.

Як повідомляв "Апостроф", клінічні випробування вакцини від COVID-19, розробленої Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології імені Н.Ф. Гамалії, почалися в московському Сеченовському університеті 18 червня.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: