RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

"Це була бомба": Трамп зробив несподівану заяву про руйнівний вибух в Бейруті

Президент США Дональд Трамп назвав серію смертельних вибухів, що сталися 4 серпня в Бейруті, "жахливою атакою", незважаючи на те, що на сьогодні немає ніяких доказів того, що вибухи були умисними.

Про це повідомляє Daily mail.

Серія масових вибухів в районі порту ліванської столиці струсонула місто у вівторок увечері за місцевим часом, в результаті чого загинуло щонайменше 78 осіб і було поранено понад 4 тисячі осіб.

"Сполучені Штати готові допомогти Лівану, - сказав Трамп на брифінгу в Білому домі. - Ми будемо там, щоб допомогти. Це схоже на жахливу атаку".

На запитання журналіста про підтвердження даних про умисну атаку, Трамп відповів, що зустрічався з деякими американськими військовими, і "вони, здається, вважають, що це так".

"Це був не якийсь виробничий вибух. Вони мають знати краще, ніж я, - продовжив президент. - Здається, вони думають ...це була якась бомба, так".

Варто зауважити, що до цього часу не було опубліковано жодних доказів того, що вибухи були результатом нападу.

На безлічі відеозаписів вибуху видно пожежі і густі клуби диму, що виходять з будівлі в портовому районі Бейрута, до того, як в повітря піднялася грибоподібна хмара, яка і викликала ударну хвилю по всьому місту.

Всупереч твердженням Трампа, ліванський уряд заявляє, що все ще розслідує обставини і джерело вибуху.

Чиновники кажуть, що перші ознаки вказують на те, що вибух стався на складі, де зберігалися вибухонебезпечні матеріали, сталася пожежа.

Нагадаємо, 4 серпня біля порту в Бейруті (Ліван) сталося відразу кілька вибухів. Гуркіт від них було чутно на відстані 20 кілометрів від міста. Вибух стався в місці розміщення складів в порту Бейрута.

Також в мережі показали кадри з лікарні, які зробили відразу після вибуху в Бейруті.

В уряді Лівану повідомили, що потужний вибух в Бейруті спричинили 2 750 тонн аміачної селітри, що впродовж шести років зберігалися в столичному порту без належних заходів безпеки.