RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Світлана Тіхановська заявила, що їй погрожували - дзвінок був з українського номера

Кандидат на пост президента Білорусі Світлана Тіхановська, яку називають головною конкуренткою чинного глави держави Олександра Лукашенка, розповіла, що отримала телефонний дзвінок, в якому невідомий чоловік погрожував їй в'язницею і відібранням дітей.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню "Настоящее время".

За словами Тихановської, за період її передвиборної кампанії був момент, коли вона хотіла все закінчити і "здатися".

"Це той телефонний дзвінок, коли я була впевнена, що далі не піду, тому що це все було вже занадто. Мені погрожували, що якщо я не зупинюсь, мене посадять у в'язницю, а дітей заберуть в дитбудинок", - розповіла кандидат в президенти.

Конкурентка Лукашенка зазначила, що це був дзвінок з українського номера.

Невідомий чоловік їй сказав наступне: "Мене просили передати, що якщо ви зараз не зупинитеся, краще зупиніться, інакше є достовірна інформація, що вас посадять у в'язницю, а дітей заберуть в дитбудинок".

"Це було так низько і підло. Я ніколи з цим не стикалася і як мама, звичайно, дуже запанікувала. І вирішила: "Ну куди, це мої діти, і я повинна їх захищати". І я на той момент відчувала вже величезну відповідальність за людей, які повірили Сергію, в нього, потім в мене повірили. Але жодна мама не пожертвує своїми дітьми заради кого б там не було", - розповіла Тихановська.

Однак, за словами політика, об'єктивних причин садити її в тюрму або дітей забирати в дитбудинок не було. Тож Тихановська вирішила посилити заходи безпеки.

"Це був один аргумент на користь того, що мені варто йти далі. І другий аргумент був - ми тоді були в поїздці по здачі підписів, - що ми все ж таки підписи повинні здати, тому що люди стояли, люди збирали. І там ми подивимося: зберемо ми ці 100 тисяч, не зберемо. Тому що перешкод до цього було дуже багато: і затримання наших членів ініціативної групи, і міг бути ризик неприйняття цих підписів, як потім сталося у Цепкало (засновник Парку високих технологій та незареєстрований кандидат в президенти Валерій Цепкало, який залишив Білорусь, побоюючись арешту - "Апостроф"). Тобто, факторів могло бути багато, але це мій обов'язок - здати ці підписи, зробити все, що від мене залежало на той момент", - розповіла Тихановська.

"Я взяла себе в руки і поїхала далі ці підписи здавати. Це був найбільш напружений момент. Але взагалі в той період ти щоранку прокидаєшся - і тобі страшно. Страшно, що прийдуть зараз з обшуком, тому що це був той період, коли забрали Сергія. Я просто випала з життя. Я збором підписів не займалася взагалі, люди все зробили самі. Я не їздила ні на один пікет, я тоді взагалі практично нікого не знала з моєї ініціативної групи, тобто, управляти цим процесом я фізично не могла. І морально теж", - додала кандидат в президенти.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що екс-претендент на пост президента Білорусі, колишній глава Парку високих технологій Валерій Цепкало приїхав з Москви до Києва.