RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Українка розповіла про вибух в Бейруті: оглушив вибух, почалася паніка

Українка Ірина Карапата виявилася в 5 кілометрах від місця вибухів в порту Бейрута. За словами жінки, її будинок почав качатися як від землетрусу.

У коментарі "Громадьскому" дівчина розповіла, що після другого вибуху у неї заклало вуха, а у сусідів посипалися вікна.

"Перша думка - атака Ізраїлю, відразу зник інтернет, зв'язок. Коли ми вибігли на вулицю, побачили клуби червоного диму з боку порту", - зазначила вона.

Дівчина уточнила, що відразу після вибухів у новинах з'явилося кілька версій того, що сталося. Люди почали вибігати на вулиці і в паніці віддалятися від місця події.

"Що саме вибухнуло поки не відомо, відбувається розслідування, а ми чекаємо новин. Вибух був настільки потужним, що ударна хвиля вибила шибки, а іноді і двері на відстані 5 км. Зрештою звук вибуху був чутний по всій території Лівану", - додала вона.

Нагадаємо, 4 серпня в Бейруті (Ліван) близько порту відбулося відразу кілька вибухів. Гуркіт від них було чути на відстані 20 кілометрів від міста. Вибух стався в місці розміщення складів в порту Бейрута.

Також в мережі показали кадри з лікарні, які зробили відразу після вибуху в Бейруті.

В уряді Лівану повідомили, що потужний вибух в Бейруті викликали 2750 тонн аміачної селітри, що протягом шести років зберігалися в столичному порту без належних заходів безпеки.