RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Мін'юст США висунув офіційні звинувачення Коломойському - фігурують мільярди

У четвер, 6 серпня, Мін'юст США висунув офіційні звинувачення українському олігарху Ігорю Коломойському, якого вважають союзником президента України, в розкраданні мільярдів доларів з банку, яким він колись володів, а потім використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в Сполучених Штатах і по всьому світу.

Про це повідомляє The Washington Post.

У цивільному позові про конфіскацію комерційної власності в Кентуккі і Техасі міністерство юстиції заявило, що Ігор Коломойський і його діловий партнер Геннадій Боголюбов вкрали у ПриватБанку так багато, що національний банк країни був змушений виплатити установі 5,5 мільярда доларів допомоги "щоб запобігти економічній кризі для усієї країни".

"Коломойський, один з найбагатших людей України, пов'язаний з президентом України Володимиром Зеленським та зіграв певну роль в подіях, які привели до імпічменту президента Трампа в минулому році", - пише видання.

Коломойський і Боголюбов були двома основними власниками ПриватБанку до того, як він був націоналізований через шахрайство, заявило міністерство юстиції, вони в основному використовували банк для створення бізнес-імперії в Сполучених Штатах. Вони брали гроші у ПриватБанку і переводили через велику мережу компаній, щоб приховати їх походження, стверджує Міністерство юстиції.

Зокрема, серед їх покупок в США - понад 5 мільйонів квадратних футів комерційної нерухомості в Огайо, сталеливарні заводи в Кентуккі, Західній Вірджинії та Мічигані, завод по виробництву мобільних телефонів в Іллінойсі та комерційна нерухомість в Техасі, повідомило міністерство юстиції.

Як повідомляв "Апостроф", днями Федеральне бюро розслідувань США провело обшуки фірм, пов'язаних з Ігорем Коломойським в Клівленді, штат Огайо.