RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Зеленський виступив з гучною заявою щодо втручання у вибори президента США

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не дозволить собі втрутитися в американські вибори та зіпсувати відносини зі Сполученими Штатами Америки. Запобігання втягуванню України у внутрішню політику США є питанням української національної безпеки.

Про це йдеться в повідомленні глави держави в офіційному Telegram-каналі.

Зеленський зазначив, що втручання у суверенні вибори іншої країни є неприйнятним за будь-яких обставин.

"Водночас Україна своєю чергою абсолютно впевнена в тому, що і з боку наших партнерів є не менш шанобливе ставлення до нашого суверенного права на внутрішні справи та внутрішній вибір своїх пріоритетів. Тільки на таких засадах і можна вибудувати міцні стратегічні партнерські відносини", - наголосив він.

Крім того, глава держави закликав українських громадян утриматися від будь-якої діяльності пов'язаної з президентськими виборами у США, а також не вирішувати у такий спосіб свої особисті політичні чи інші проблеми.

"Репутація України вартує набагато більше, ніж репутація будь-кого з наших політиків. Тож давайте не розмінювати Україну на ситуативні зиски", - додав Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", в Управлінні національної контррозвідки США заявили, що Росія використовує українського народного депутата Андрія Деркача для втручання у вибори президента Сполучених Штатів.

Додамо, що 19 травня Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які нібито можуть свідчити про вплив екс-віце-президента США Джозефа Байдена на Петра Порошенка.

Також 22 червня Деркач оприлюднив чергові записи розмов п'ятого президента України Петра Порошенка та екс-віце-президента США Джозефа Байдена, які, на його думку, дають нові відомості про міжнародну корупцію і зовнішнє управління Україною.