RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Запоріжжі розгорівся скандал навколо знущань над дитиною в садку

У Запоріжжі стався кричущий випадок в дитячому садку №164 "Золотий ключик". Там вихователька не пустила 6-річного хлопчика в туалет з прогулянки. В результаті у малюка трапився конфуз, після якого над малюком близько трьох днів сміялися діти.

Про це пише "Обозреватель".

При цьому, педагоги навіть не спромоглися припинити знущання.

Тільки на другий день після того, що сталося мама Юлія дізналася про те, що сталося з її дитиною.

"Мені подзвонила мама іншої дитини і запитала, чи знаю я, що сталося з моїм сином? Я здивувалася, кажу: ні. Тоді вона і повідала, що розповідають діти. Що син попросився у виховательки в туалет на майданчику, але та не пустила, тоді йому довелося побігти в кущі і все зробити ", - зазначила жінка.

Вона згадує, що в той день, коли прийшла за дитиною, його не було на майданчику. Потім його вивела вихователь і повідомила, що він зробив "свої справи" в штани. Мама здивувалася, адже синові шість років - він давно вже такого не робив.

Коли прийшли додому, Юлія побачила, що білизна у сина брудне, вона його переодягнула. А вночі малюк вперше за останні роки написав в ліжко.

Фото: з особистого архіву мами Юлії

Тиск на матір дитини

"На третій день я відвела сина в садок, на вході стояла психолог, яка заміняла завідуючу. Вона зміряла нам температуру. Я пішла на майданчик, щоб подивитися. А тут діти стали кричати:" Ви йдете туди, де він накакав! ". Я повернулася до психолога і запитала, чи знає вона, що сталося? Та зробила здивовані очі. Пообіцяла розібратися", - згадує мама дитини Юлія.

Малюк ввечері не хотів нічого розповідати.

"Мені набридло, наді мною всі сміються", - вигукував він.

Коли з ним поговорив батько, то з'ясувалося, що дитина вже кілька днів переживає стрес через цю історії. Ніхто в саду не спромігся прибрати, і кожен раз на майданчику діти згадували про це.

"Ми з чоловіком вирішили перевести сина в інший заклад. Він дуже зрадів, сказав "Ура! А то там всі сміються", - говорить Юлія.

Після першого повідомлення про цю історію завідуюча стала дзвонити в місцеве видання і вимагати, щоб публікацію зняли. А психолог пригрозила мамі, що подзвонила в ювенальну службу поліції і поскаржилася на неї.

"За що і чому - я не знаю. Можливо, це такий метод тиску", - вважає мати.

Не перший скандал

До слова, це не перший скандал в саду №164. Минулої весни місцева жителька, чиї вікна квартири виходять на дитячий майданчик закладу, зняла відео, як вихователька ображає малюків. Вона не могла зібрати їх в одному місці, тому стала смикати, трясти і жбурляти.

Як писав "Апостроф", в Таїланді школярі не захотіли слідувати дрес-коду і почали протестувати.