RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Білорусі відбулися вибори президента - перші дані

З'явилися перші дані щодо результатів виборів в Білорусі.

Про це повідомляє "Белта".

Дані зібрала молодіжна лабораторія соціологічних досліджень РСОО "БКМО" на замовлення національного представництва Міждержавної телерадіокомпанії "Мир" в Республіці Білорусь. Вона провела національний exit poll (опитування на виході з виборчих дільниць).

За отриманими даними, кандидати продемонстрували наступні результати: Олександр Лукашенко набирає 79,7%, Світлана Тіхановском 6,8%, Анна Канопацкая 2,3%, Андрій Дмитрієв 1,1%, Сергій Черечень 0,9%. Проти всіх, за даними exit poll, проголосували 9,2% виборців.

Опитування проводилося на 320 дільницях по всій країні. Інтерв'юери пропонували виборцям пройти анонімне опитування. Ставилося запитання про те, за кого респондент віддав свій голос. Відповіли на запитання 67,6%, відмовилися від відповіді 32,4%. Всього було опитано 12 340 осіб. Вибірка - багатоступенева, комбінована.

Відзначимо, що молодіжна лабораторія соціологічних досліджень при Раді РСОО "БКМО" створена в 2015 році як аналітичний центр молодих професійних соціологів, політологів, юристів, фахівців в сфері молодіжної політики.

Як писав "Апостроф", сімох чоловік зі штабу кандидата в президенти Білорусі Світлани Тіхановскої затримали вчора, 8 серпня, або сьогодні, 9 серпня . Деяким з них дали "добу", що пред'являють іншим - поки невідомо.