RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Верховний суд Білорусі ухвалив остаточне рішення щодо виборів президента

У вівторок, 25 серпня, Верховний суд Білорусі відмовив трьом екс-кандидатам у президенти в порушенні справ за їхніми скаргами щодо фальсифікації результатів виборів. Скарги до Верховного суду подавали Анна Канопацька, Андрій Дмитрієв і Світлана Тихановська. Суд ухвалив рішення, відповідно до яких оскаржити рішення ЦВК про підсумки виборів, якщо вибори не визнавалися Центральною комісією недійсними, неможливо.

Про це повідомляє TYT.BY.новости.

Під час розгляду скарги Світлани Тихановської суддя Верховного суду Анатолій Терех встановив, що Тихановська звернулася в суд зі скаргою, в якій вказала, що 14 серпня 2020 року рішенням ЦВК відмовлено в задоволенні її скарги про визнання недійсними виборів президента Білорусі. Вважаючи, що в задоволенні скарги відмовлено необгрунтовано, Тихановська просила суд скасувати рішення ЦВК і визнати вибори президента від 9 серпня 2020 року, недійсними в цілому по республіці.

"Оскільки рішення про визнання виборів недійсними Центральна комісія не приймала, скарга Тихановської про недійсність виборів розгляду в суді не підлягає, оскільки подібні вимоги не відносяться до компетенції суду", - йдеться в коментарі Верховного суду.

Ухвала оскарженню і опротестуванню в апеляційному порядку не підлягає.

Також суд відмовив в задоволенні аналогічної скарги Андрія Дмитрієва, Анни Канопацької з тих же причин, що і Світлані Тихановській.

Як повідомляв "Апостроф", 24 серпня Світлана Тихановська зустрілася у Вільнюсі (Литва) з першим заступником держсекретаря США Стівеном Биганом і висловила готовність вирішити кризу в Білорусі через діалог про мирну передачу влади.