RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Затримання в Мінську: з'явилося відео нападу демонстрантів на автомобіль силовиків

Під час масштабної антиурядової демонстрації, яка пройшла в неділю, 30 серпня, в Мінську, білоруська міліція затримала 140 учасників акції протесту. Демонстранти спробували відбити кількох затриманих, зробивши напад на автомобіль силовиків без номерних і розпізнавальних знаків.

Відео інциденту, який стався біля площі Незалежності, опублікувала прес-служба МВС Білорусі на відеохостингу Youtube.

За повідомленням відомства, у машини було розбито лобове скло, а також пошкоджено бічні частини.

Через інцидент з автомобілем трьох осіб було затримано і доставлено в Ленінське РУВС столиці. Місцеві ЗМІ уточнюють, що серед затриманих - активісти Сергій Козека і Павло Расолько. Правозахисники стверджують, що один з них був побитий під час затримання.


За даними білоруського МВС, загальне число затриманих демонстрантів в Мінську досягло 140. Більшу частину затримали в перші дві години протестної акції. Серед них - кілька неповнолітніх, один громадянин Росії. Частину затриманих уже відпустили.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко в неділю, 30 серпня, відсвяткував 66-ї день народження у своїй резиденції. На підтвердження прес-служба білоруського лідера опублікувала фото Лукашенко на тлі Палацу незалежності з автоматом в руках, з яким його вже бачили раніше.