RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Коронавірус може залишитися частиною повсякденного життя: вірусолог дав сумний прогноз

Відомий німецький вчений, вірусолог, професор Хендрік Штрек заявив, що коронавірусна інфекція не зникне щонайменше в найближчі три роки і буде супроводжувати людство навіть після винаходу вакцини.

Про це повідомляє Metro.

Він прогнозує, що протягом найближчих трьох років в світі будуть виникати осередки поширення Covid-19. При цьому, на думку Штрека, найбільш ефективним способом уникнути зараження є соціальна дистанція.

"Цей вірус не зникає. Тепер він став частиною нашого повсякденного життя. Він буде тут і через три роки, і ми повинні знайти спосіб жити з цим", - сказав він.

Вірусолог наголосив, що найбільш небезпечними в плані поширення хвороби є масові зібрання людей, на яких неможливо соціальне дистанціювання, наприклад домашні вечірки.

"Ми знаємо, що соціальне дистанціювання, уникнення великих груп і самоізоляція можуть мати сильний вплив на інфекцію. Це прості заходи, які можуть допомогти зупинити поширення, якщо у вас високий рівень інфекції", - нагадав він.

При цьому професор Штрек не надто оптимістично оцінює терміни появи вакцини, на його думку це станеться "в наступному році або пізніше".

Як повідомляв "Апостроф", раніше вірусолог, директор Інституту медичної паразитології, тропічних і трансмісивних захворювань Сеченовського університету в Росії Олександр Лукашев заявив, що повне зникнення коронавірусу малоймовірно, тому що він занадто широко поширився по світу.