RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Під Львовом дитина проковтнула 36 магнітних кульок: лікарі провели термінову операцію

У львівській обласній дитячій лікарні ОХМАТДИТ провели термінову операцію трирічній дівчинці з Дрогобицького району, яка проковтнула 36 магнітних кульок від конструктора. Дев’ять кульок під дією магнітного поля утворили ланцюжок і потрапили в кишківник, ще 27 кульок утворили неправильне коло і потрапити в кишківник не могли. Дівчинку довелося терміново оперувати.

Як передає "Апостроф", про це повідомляє ZAXID.NET з посиланням на інформацію хірурга ОХМАТДИТу Оксани Горбач.

Дівчинка, якій 2 роки і 10 місяців - третя дитина в сім’ї. Як з'ясувалося, перші дев’ять магнітних кульок дитина проковтнула у п’ятницю, на другий день дівчинка проковтнула ще 27 магнітних кульок і лише після цього розповіла батькам.

"Дев’ять кульок, які дитина проковтнула у п’ятницю, утворили ланцюжок, бо було сильне магнітне поле. І вони пройшли зі шлунка в тонкий кишківник. А ті 27 магнітних кульок, які дитина проковтнула у суботу, утворили неправильне коло і їх терміново треба було діставати. Кульки були діаметром 4 мм, найвірогідніше, з якогось конструктора", – розповіла лікар Горбач.

Медики намагалися дістати кульки за допомогою ендоскопа під загальним наркозом.

"Спершу нам не вдавалося. Кульки круглі, слизькі, постійно зіскакували з ендоскопічних петель, інших пристосувань. Згодом ми одна за одною дістали 27 кульок. Дев’ять, які потрапили у кишківник, вийшли природним шляхом", – розповіла хірург.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві дитина загинула страшною смертю, випавши з вікна багатоповерхівки, коли її батько вийшов на 15 хвилин.