RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Це неможливо виконати: Кравчук зробив гучну заяву щодо Мінських угод

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що виконання Мінських угод неможливе через різні позиції України та РФ в питанні черговості проведення виборів на Донбасі.

Як передає "Апостроф", про це він розповів в інтерв'ю Радіо НВ.

Кравчук зазначив, що вихід з ситуації, що склалася зараз навколо виконання Мінських угод, слід шукати в нормандському форматі.

"Ми зараз знаходимося в досить непростій ситуації: є Мінські угоди, але вони не можуть бути виконані з огляду на зрозумілі причини. А також тому, що коли вони підписувалися, вже було зрозуміло, що вони не будуть виконані. Але згідно з міжнародними домовленостями, такі угоди не можуть бути скасовані однією стороною. Потрібно шукати вихід через нормандський формат", - висловив свою думку Кравчук.

За словами Кравчука, питання черговості проведення виборів на Донбасі потрібно вирішувати саме на рівні нормандського формату, а тому він покладає надії на зустріч радників лідерів країн нормандської четвірки 11 вересня, після якої буде проведено новий саміт.

Як повідомляв "Апостроф", політичні радники "нормандської четвірки" під час зустрічі в Берліні в п'ятницю, 11 вересня, прийняли рішення про продовження режиму "тиші" на Донбасі.