RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Приводів для зустрічі лідерів нормандської четвірки немає: в Росії підвели підсумки переговорів в Берліні

В п'ятницю, 11 вересня, в Берліні відбулися переговори політичних радників "нормандської четвірки". Заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявив, що учасники зустрічі обмінялися думками з усіх питань врегулювання конфлікту на сході України, але прориву досягнуто не було.

Як передає "Апостроф", про це пише ТАСС.

За словами Козака, учасники зустрічі домовилися про продовження режиму "тиші" на Донбасі і режиму припинення вогню.

"Домовилися про те, що ті додаткові заходи, які були прийняті 22 липня, будуть безумовно дотримуватися, будуть виконуватися ті механізми забезпечення припинення вогню як з однієї, так і з іншого боку", - заявив Козак.

Також на переговорах, за інформацією Кремля, обговорювалися "принципові підходи" до виконання Мінських угод і практичні дії по їх реалізації.

Козак зазначив, що "каменем спотикання" на переговорах залишається позиція більшості у Верховній Раді, яка полягає в прагненні Києва "відійти від Мінських угод".

"Домовилися про те, що найближчим часом у Верховній Раді України буде розглянуто проект постанови, який коригує ухвалену 15 липня постанову", - зазначив він, додавши, що російська сторона сподівається "до кінця вересня виробити узгоджені рішення".

Він також нагадав про заяви посадових осіб України про те, що "потрібно переглянути Мінські угоди, що вони не влаштовують Україну".

Також Козак заявив, що питання проведення саміту "нормандської четвірки" в Берліні не обговорювалося. Дата проведення нової зустрічі політрадників "нормандської четвірки" поки невідома.

Як повідомляв "Апостроф", голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що виконання Мінських угод неможливе через різні позиції України та РФ в питанні черговості проведення виборів на Донбасі.