RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Активістки Femen топлес влаштували акцію на підтримку протестуючих білорусів: відео

У п'ятницю, 11 вересня, активістки руху Femen провели біля посольства Білорусі, в Парижі, акцію на підтримку білоруського народу.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Brut.

Три голих по пояс дівчат з написами "Lukashenko out" на спині і "Живе Білорусь" на грудях перелізли через паркан посольства. Одна з них видерлася на флагшток і повісила біло-червоно-білий прапор поруч з офіційним червоно-зеленим.

Після цього дівчата вивісили біло-червоно-білий прапор і плакат "Живе Білорусь" на паркані посольства і деякий час позували перед ними.

"Цим символічним актом Femen висловлює солідарність з ненасильницьким продемократичним протестним рухом в Білорусі. Ми особливо вітаємо мужність жінок Білорусі, які перебувають на передньому краї боротьби за свободу! Femen закликає французьку владу підтримати опозицію в Білорусі, негайно ввівши жорсткі санкції проти Олександра Лукашенка і допомагаючи білоруському народу організувати вільні і справедливі вибори. у той час як демократичний світ не наважується діяти, тиран Лукашенко тримає в заручниках всю країну і чинить звірства проти мирних жителів", - йдеться в заяві організації.

"Рух Femen стоїть поруч з білоруським народом в його боротьбі проти "останнього диктатора Європи".. Сьогоднішня акція перегукується з протестом Femen проти Лукашенка в 2011 році в Мінську, після якого три активістки були викрадені і піддані тортурам агентами КДБ. Але якщо десять років тому режиму Лукашенко все-таки вдавалося придушити голоси опозиції, то сьогодні його режим приречений. сьогодні весь народ захищає свою свободу і свою гідність, відкидаючи режим Лукашенка. Білоруський народ вільний! Білорусь буде вільною", - заявили в Femen.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що прес-секретар Координаційної ради білоруської опозиції Антон Родненков і виконавчий секретар ради Іван Кравцов, які днями прибули в Україну, вважають, що успіх протестів в Білорусі пояснюється тим, що вони повністю децентралізовані.