RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Немає відбою від кавалерів: пісня українок набрала 1 млн переглядів в TikTok і продовжує підкорювати мережі

Двоюрідні сестри з села Городок Рівненської області 22-річна Дарина Кривицька та 17-річна Мирослава Столярець стали шалено популярними після того, як заспівали українську народну пісню "Ой там, на горі".

Як повідомляв "Апостроф", відео свого виконання вони виклали в TikTok. На тепер воно набрало вже більше 1,3 млн переглядів.

Записати пісню на відео дівчата вирішили спонтанно, гуляючи в державному ботанічному заказнику Вишнева гора, на околиці села Городок. При цьому у Дарини під час виконання був ларингіт.

Популярність їх ролика привела до того, що на сестер посипалися пропозиції руки і серця. Також про дівчат розповіли по ТБ.

"Пісню поширили в російських групах. Фоловери почали стверджувати, що пісню співають "русскіє дєвочкі". І начебто і вишиванка у нас, і вимова не українська, а російська. Так вони сприйняли наш поліський діалект", - розповіла Мирослава.

"І пісня наша, і вишиванка наша, з мотивами українського Полісся. І ніякі ми не «русскіє дєвочкі». Ми з Західної України, з селища. І цим пишаємось. Після того як вийшло відео, нам почали писати звідусіль. З різних куточків світу. Набігли кавалери. Пишуть: «Можно мнє ту дєвочку, что слєва, а мнє ту, что справа». Жартуємо: "Заговорите українською, тоді, може, й можна!", - розповіла Дар'я.

За словами Дар'ї, у неї вже є хлопець - спортсмен, боксер, вчиться в аспірантурі. Сама вона студентка Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем'янчука.

У сестер немає музичної освіти. Музичний талант їм передався від бабусі.

"Коли ми з сестрою стали ходити у гурток і співати фольклорних пісень, діти почали над нами сміятися. Вони більше у тому віці схильні до естрадних пісень. А потім я побачила: чим старші вони стають, тим більше їм фольклор подобається. Старі пісні більш душевні. Для своїх виступів ми з Дариною обираємо здебільшого поліські пісні. Плануємо розвивати свій успіх, не кидати співи, записувати нові відео. Нас дуже підтримують батьки", - розповіла Мирослава.

Як повідомляв "Апостроф", в минулому році мережі зворушило виконання 5 річною дівчинкою віршів про Україну.