RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Міністра оборони Білорусі налякали американські танки

У Міністерстві оборони Білорусі стверджують, що на литовський полігон, розташований біля кордону країни, було здійснено перекидання танкового батальйону США.

Як повідомляє "Апостроф", про це заявив в ефірі телеканалу СТВ міністр оборони країни Віктор Хренін.

За його словами, в рамках операцій "Посилена передова присутність" і "Атлантична рішучість" рух військ НАТО відбувається на суміжній з Білоруссю території.

"Зокрема, в цей час відбувається перекидання на полігон Пабраде (за 15 кілометрыв від нашого державного кордону) 2-го танкового батальйону 69-го танкового полку Сполучених Штатів", - уточнив міністр.

Хренін зауважив, що присутність в безпосередній близькості від кордону 500 військовослужбовців НАТО, 29 танків і 43 бойових машин "Бредлі" викликає занепокоєння, хоча таке ж перекидання відбулося також і цієї весни.

У Міноборони Білорусі також відзначили посилені польоти авіації НАТО вздовж державного кордону і введення розвідки заходыв, що відбуваються на території країни.

"Нас не можуть не турбувати польоти бомбардувальників В-52 уздовж нашого державного кордону", - додав Віктор Хренін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр оборони Білорусі Віктор Хренін попередив учасників акцій протесту, що в разі порушення порядку і спокою в місцях, де розташовані меморіали загиблим під час Другої світової війни, вони будуть мати справу з армією.