RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Сотні хасидів намагалися "прорватися" в Україну з боку Білорусі: фото

Українські прикордонники перешкодили перетину кордону з боку Білорусі хасидами, які, всупереч обмеженням, прибувають в Україну для святкування іудейського нового року Рош га-Шана на могилі свого духовного лідера - цадика Нахмана в Умані.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці Державної прикордонної служби.

Як сказано в повідомленні, в одному з пунктів пропуску в межах Чернігівської області в понеділок, 14 вересня було зафіксовано прибуття групи іноземних громадян, які, незважаючи на обмеження в'їзду, спробували потрапити в Україну.

На місце масового скупчення іноземних громадян прибув керівник ДПСУ Сергій Дейнеко, який зустрівся з їх представниками і пояснив обмеження для вї'зду, що існують в зв'язку з пандемією коронавірусу.

"Глава відомства чітко зазначив недопущення порушення кордону іноземцями, адже вони будуть нести за це відповідальність, а прикордонники не допустять спроб порушення кордону", - говориться в повідомленні.

Для охорони цієї ділянки кордону задіяні резерви відомства, організовано взаємодію з підрозділами Національної поліції і Національної гвардії України.

За даними білоруського агентства Белта, в прикордонних з Україною районах на території Білорусі перебуває понад 1,5 тисячі євреїв-хасидів, які планували потрапити на святкування Рош га-Шана в Умань.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Умані хасиди знесли захисні огородження, встановлені біля могили Рабі Нахмана.