RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Транспорт та зв'язок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Замість ремонту поїзда - лімузини: хто відповість за аферу на 9 млн гривень в "Укрзалізниці"

У держкомпанії "Укрзалізниця" черговий скандал. Виявилося, що гроші, що призначалися на ремонт дизель-потяга, були витрачені на покупку двох лімузинів Audi А8 Long.

Як повідомляє "Апостроф", про це написав у Facebook член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко.

З документів, викладених в мережу Лещенком, виявляється, що за автомобілі заплатили 9,12 млн гривень, тобто по 4,56 млн гривень за штуку.

Афера сталася ще в 2019 році - за минулого керівництва "Укрзалізниці" (тоді компанію очолював Євген Кравцов, звільнений 29 січня 2020 року).

За гіркою іронією, лімузинами так ніхто і не скористався, хоча, як стверджується, вони призначалися для високопосадовців попередньої влади. Для кого саме - можна тільки гадати, але, можливо, через якийсь час правда все ж стане надбанням гласності.

Авто припадали пилом - у прямому сенсі цього слова - в гаражі, при цьому на одній машині вийшов з ладу акумулятор. Хто винен у скоєному, буде розбиратися Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).

При цьому в соціальних мережах прозоро натякають на бездіяльність наглядової ради "Укрзалізниці" на чолі з Шевки Аджунером.

Фото: t.me/insiderUKR

За словами Сергія Лещенка, саме він зажадав від наглядової ради призначити аудиторську перевірку згаданої афери, яка й виявила порушення. При цьому, як з'ясувалося, результати аудиту протягом довгого часу не передавалися правоохоронцям.

Як раніше повідомлялося, 26 серпня 2020 року Кабінет міністрів призначив новим главою правління "Укрзалізниці" Володимира Жмака.