RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Трималися за руки: під Житомиром виявили останки бійців, які загинули у Другій світовій, фото

У Житомирській області члени пошукової експедиції виявили останки 10 солдатів, загиблих в липні-серпні 1941 року.

Як пише "Апостроф", про це повідомляється на Facebook-сторінці Історико-патріотичного об'єднання "Пошук".

У Пулинському районі на глибині 50 см знайшли останки двох солдатів. Біля одного з них був алюмінієвий казанок, протигаз, ложка і пошкоджений медальйон, на жаль воїн залишиться невідомим. У іншого був протигаз і медальйон.

Наступні два дні дослідники працювали в Коростенському та частково в Лугинському районах. Саме тут вдалося знайти останки ще 8 червоноармійців. Один з них лежав на глибині 60 см, був в скрученої позі. Мав при собі каску СШ-39, саперну лопатку, ялові чоботи, протигаз і дзеркальце. Дуже цікавою знахідкою виявилося саморобне мідне кільце, але, на жаль солдат не мав при собі медальйона.

Поруч лежали ще двоє солдатів - дуже близько один до одного, у пошукачів склалося враження, що вони тримаються за руки. У одного з них була при собі фляга з вибитою квіткою і чашка. У обох були медальйони.

Близько останків інших бійців теж були знайдені різні предмети і медальйони.

"Сподіваємося встановити імена кількох воїнів, загиблих на території Житомирської області. Набираємося сил і продовжуємо працювати", - сказано в публікації.

Як повідомляв "Апостроф", цього літа в Польщі виявили братську могилу солдатів Третього рейху, які загинули в 1945 році в ході атаки армії СРСР на місцевий аеродром.