RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Україна різко звернулася до Росії через загрозу зриву переговорів в "нормандському" форматі

В Росії заперечили можливість проведення анонсованої президентом України Володимиром Зеленським нової зустрічі політичних радників лідерів "нормандської четвірки". В Міністерстві закордонних справ України заявили, що така позиція Кремля може свідчити про незацікавленість Росії у мирному врегулюванні міжнародного збройного конфлікту на Донбасі.

Як передає "Апостроф", про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

Коментуючи заяву заступника міністра закордонних справ Російської Федерації Андрія Руденка про відсутність підстав для проведення чергового саміту глав держав та урядів України, ФРН, Франції та РФ у "нормандському форматі", в МЗС підкреслили, що Кремль принципово не зацікавлений у проведенні саміту лідерів N4.

"Перебуваючи з офіційним візитом у Республіці Австрія, президент України Володимир Зеленський говорив не про конкретну дату проведення наступного саміту лідерів "нормандського формату", а про принципову готовність його учасників зустрітися", - наголосили в МЗС.

В закордонному відомстві вкотре наголосили, що Україна, які і інші учасники "нормандського формату", зацікавлена в проведенні наступного саміту N4 з метою досягнення подальшого прогресу у мирному врегулюванні міжнародного збройного конфлікту на Донбасі, однак Росія посилає інші сигнали.

"Якщо заява Андрія Руденка є чітким сигналом, що Кремль принципово не зацікавлений у проведенні саміту лідерів N4, це ставить під сумнів налаштованість Російської Федерації врегулювати конфлікт", - заявив в МЗС і зажадали додаткових роз’яснень позиції російської сторони.

Як повідомляв "Апостроф", під час візиту президента Володимира Зеленського до Австрії і його зустрічі з Федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом у Відні глава держави зробив важливу заяву з приводу війни на Донбасі, загибелі українських бійців і російської агресії.