RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Німеччина запропонувала США відмовитися від санкцій проти "Північного потоку-2" за гроші - Die Zeit

Представники німецького уряду пропонували США проект на 1 млрд доларів в обмін на зняття санкцій з російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє видання Die Zeit.

Журналісти стверджують, що спочатку таку пропозицію було озвучено усно, а потім міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц звернувся до глави Мінфіну США Стівена Мнучіна з офіційним листом.

Як говориться в матеріалі, Шольц пропонував профінансувати за бюджету країни на 1 млрд євро будівництво двох портів для прийому зрідженого газу з США.

"Натомість США дозволять безперешкодне завершення і експлуатацію "Північного потоку-2", - йдеться в пропозиції німецького уряду.

Відомо, що США планує розгорнути експорт зрідженого газу до Німеччини через термінали в портах двох німецьких міст. Тим часом в Конгресі США вже схвалили проект оборонного бюджету на наступний рік, який передбачає продовження санкцій стосовно "Північного потоку-2" і "Турецького потоку".

Як повідомляв "Апостроф", раніше канцлер ФРН Ангела Меркель змінила позицію через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, заявивши, що німецький уряд розглядає можливість накладення санкцій на газопровід "Північний потік-2".