RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Названо найвпливовіших євреїв минулого року: в топ-5 потрапив "туз" Путіна

Напередодні іудейського нового року Рош га-Шана ізраїльське видання Ynet становило рейтинг найвпливовіших євреїв в році, що минає 5780 році за єврейським календарем (2019-2020 рік). У п'ятірці "людей, що змінили світ", виявився громадянин Росії В'ячеслав Моше Кантор, якого називали "тузом в колоді" Путіна.

Про це повідомляє nsn.fm.

Пана Кантора відзначили як одного з ключових організаторів П'ятого Всесвітнього форуму пам'яті Голокосту в Єрусалимі, куди з'їхалися майже 50 світових лідерів. Це було найбільша дипломатична подія для Ізраїлю.

"В'ячеслав Моше Кантор перебуває на передньому краї боротьби з антисемітизмом протягом вже понад 15 років. Як єврейський лідер в один з найбільш нестабільних періодів історії єврейської діаспори він працює на збереження єврейського життя в діаспорі, захист європейського єврейства і зміцнення його позицій в загальносвітовому масштабі ", - йдеться в матеріалі Ynet.

У польському виданні Rzeczpospolita називали Кантора "тузом в колоді" Володимира Путіна. На думку видання, цей крупний бізнесмен, який володіє групою агрохімічних підприємств "Акрон", може вільно розвивати свій бізнес в Росії, надаючи "особливі послуги" Кремлю.

До списку найвпливовіших євреїв світу також увійшли зять і старший радник президента США Дональда Трампа Джаред Кушнер, засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг, ізраїльсько-канадський бізнесмен і мільярдер Сільван Адамс і прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху.

Як повідомляв "Апостроф", о 19:05 18 вересня з заходом сонця в Умані паломники почали святкувати єврейський Новий рік - Рош га-Шана.