RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Хто може замінити Кернеса: два головних кандидати в мери Харкова

У Харкові 25 жовтня відбудуться вибори мера міста, проте нинішній глава Геннадій Кернес, можливо, не зможе прийняти в них участь через стан здоров'я.

Хто може замінити багаторічного мера, розбирався "Апостроф".

Відзначимо, що сам Кернес писав, що хвороба не вплине на його плани балотуватися. Однак існують сумніви, а жителі Харкова обговорюють можливих кандидатів.

У 2020 році замінити чинного мера може його "права рука" і заступник Ігор Терехов. Але відомий харківський журналіст і редактор ІА "Хроніки" Сергій Єрмаков вважає, що він досить слабкий кандидат.

"Так, такий варіант є, але це вже крайній випадок. Кернес завжди вирішував свої справи сам, і як розповідали мої співрозмовники, він вникав у кожну дрібницю, розбирався у всіх нюансах справи. Відповідно, його повноцінно може замінити тільки така ж людина, але Терехов не такий, і він явно слабкіший", - сказав представник ЗМІ.

Також претендує на міст мера Олександр Фельдман, народний депутат і бізнесмен. Він також є головним політичним опонентом Кернеса. Вони потрапили в гучний скандал з планом нинішнього мера про будівництво дороги через ринок "Барабашово", який належить бізнесмену.

Згідно з опитуванням громадян, Фельдман на другій позиції в рейтингу кандидатів у мери Харкова. Він слідує за самим Кернесом і відстає в голосах.

Крім того, з огляду на тісний зв'язок керівництва партії ОТЗЖ з Кремлем, не виключено, що в РФ зроблять ставку на перемогу Фельдмана і негласно підтримають його кампанію на виборах в мери.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Фаворит на лікарняному: чи зможе Кернес боротися за крісло мера Харкова.