RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Перевірка водійських прав стала доступною онлайн: як працює новий сервіс

В Україні з'явився новий електронний сервіс для перевірки водійських посвідчень. З його допомогою за серією та номером прав можна самостійно перевірити, чи видавався документ, а також побачити всі відкриті категорії.

Про це повідомили в прес-службі сервісного центру МВС

Як сказано в повідомленні, новий сервіс буде корисним, зокрема, для представників інших держав, яким необхідно перевірити інформацію про видачу посвідчення водія в Україні. У Румунії, Польщі, Угорщині, Німеччині та Італії ця онлайн база даних спростить обмін українського водійського посвідчення на національні.

Крім того, на підприємствах при наймі водія на роботу або при здачі автомобіля в оренду можна буде без труднощів перевірити посвідчення, не звертаючись до правоохоронних органів.

Правда, потрібно врахувати, що сервіс не показує інформацію про водійські посвідчення, видані до 2013 року.

"Функція легка у використанні. Достатньо лише ввести серію (три літери) та шестизначний номер посвідчення водія у відповідні поля. Якщо такі дані є в Єдиному державному реєстрі МВС, на екрані з'явиться вся інформація, зазначена на бланку посвідчення, крім особистих даних", - розповіли подробиці в прес-службі сервісного центру.

Послугами перевірки онлайн водійського посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспорту можна скористатися на сайті Головного сервісного центру МВС.

До речі, на сайті працює аналогічний функціонал перевірки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Як повідомляв "Апостроф", Кабінет міністрів України під час засідання 16 вересня прийняв постанову про впровадження в країні нового водійського посвідчення і техпаспорта