RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Доведеться набратися терпіння": розробник "Новачка" звернувся до Навального, відео

Розробник бойової отруйної речовини "Новачок" Віл Мірзаянов звернувся з вибаченнями до російського опозиційного політика Олексія Навального, якого отруїли в Росії і який зараз лікується в німецькій клініці "Шаріте".

Відповідне звернення Мірзаянова прозвучало в ефірі телеканалу "Дождь".

Мірзаянов, який був одним з розробників "Новачка", вибачився за те, що був причетним до розробки речовини.

"Приношу свої глибокі вибачення Навальному за те, що я брав участь в цьому злочинному бізнесі - розробці цієї речовини, якою він отруївся", - йдеться в повідомленні.

Мирзаянов, який з 1995 року проживає в США, розповів, що після цього все своє життя присвятив боротьбі проти застосування бойових отрут.

За словами відомого хіміка, в 1993 році він зустрічався з людиною, яка пережила отруєння "Новачком": у постраждалого були такі ж симптоми, про які розповів сам Навальний у своєму недавньому пості.

"Схожі всі симптоми. Він переміг, вижив. Мабуть, Навальному доведеться набратися терпіння. Але в кінцевому рахунку він повинен одужати", - розповів він.

Як повідомляв "Апостроф", російський опозиціонер Олексій Навальний, який проходить лікування в клініці "Шаріте" в Німеччині після отруєння, розповів про свій стан.