RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Білл Гейтс дав прогноз щодо термінів завершення пандемії коронавірусу

Засновник Microsoft Білл Гейтс передбачає, що пандемія коронавірусу, спалах якої в ООН називають неконтрольованим, в кращому випадку закінчиться в 2022 році.

Про це один з найбагатших людей в світі заявив в інтерв'ю Fox News.

"Кінець епідемії в кращому випадку настане, ймовірно, в 2022 році. Але протягом 2021 роки ми зможемо знизити показники поширення вірусу, якщо підійдемо до заходів боротьби глобально. Слава богу, технології розробки вакцин вже були, фінансування надійшло, а компанії виділили своїх кращих фахівців. Тому я налаштований оптимістично, це не буде тривати вічно", - сказав Білл Гейтс.

На думку Гейтса, Сполучені Штати зможуть повернутися до нормального життя вже влітку 2021 року завдяки прогресу, досягнутому в сфері розробки вакцин. При цьому Гейтс заявив, що розчарований тим, що США не докладають зусиль для виробництва і розповсюдження вакцини в бідніших країнах.

Видання нагадує, що 650 млн доларів, які пожертвував фонд Білла Гейтса на боротьбу з COVID-19, стали рекордною сумою для всіх подібних організацій. Мільярдер зазначив, що більша частина цих грошей йде на забезпечення того, щоб вакцину можна було виробляти для бідних країн.

За оцінкою Гейтса, рівень вакцинації в світі під час пандемії знизився на 14 відсотків і знищив прогрес, який було досягнуто у попередні 20 років. Він також висловив розчарування тим, що США не докладають зусиль для виробництва і розповсюдження вакцин в бідніших країнах.

Як повідомляв "Апостроф", у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) закликали світ готуватися до нової пандемії,незважаючи на те, що коронавірус ще не переможений, а вакцина від нього з'явиться в США тільки через чотири тижні в кращому випадку.