RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Мінфін озвучив прогноз по курсу долара в Україні на 2021 рік

Глава Міністерства фінансів України Сергій Марченко заявив, що причин для девальвації гривні в 2021 році немає, курс долара в наступному році не вийде за межі 29,1 грн/$, як це заплановано в бюджеті наступного року.

Про це Сергій Марченко розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, після коронакризи, яка зачепила економіки всіх країн світу, ситуація почала вирівнюватися, в наступному році різких коливань курсу долара не прогнозується.

"Є впевненість у тому, що Національний банк продовжить свою стабільну політику. Це перший чинник. Інший чинник – це макроекономіка. У зв'язку з локдауном у нас баланс експорту та імпорту вирівнявся цього року. Наступного року він зміниться на користь імпорту, але ми бачимо можливість перекрити за рахунок інших джерел брак валюти. Тому я не бачу особливих ризиків щодо стабільної валютно-курсової політики. Я вважаю, курс долара коливатиметься в нинішніх межах", – сказав Марченко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний депутат від групи "Довіра" Павло Бакунець заявив, що представлений Кабміном проект держбюджету на 2021 рік передбачає зростання рівня інфляції, наслідком якого стане емісія гривні.