RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Під загрозою - діти: вчені дали тривожний прогноз щодо епідемії коронавірусу в Україні

В Україні число заражених коронавірусомпродовжить рости і до п'ятниці, 25 вересня, досягне нової позначки - під загрозою з початком навчального року опинилися діти.

Такий прогноз озвучила робоча група Національної академії наук з математичного моделювання проблем, пов'язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні, повідомляє "Обозреватель".

За словами віце-президента НАН, доктора фізико-математичних наук Анатолія Загороднього, до 25 вересня захворюваність в Україні буде на рівні від 2 873 до 4 408 випадків при середньому значення 3 580 на добу. Це на 500 більше, ніж було минулого тижня.

Крім того, вчені прогнозують зростання смертності до 60-72 випадків при середньому значення 66 на добу. Лідерами по захворюваності будуть Одеська, Тернопільська, Харківська області та Київ.

Загородній наголосив, що смертність серед літніх людей трохи знизилася, але в цілому рівень летальності, незважаючи на відчутні регіональні відмінності, залишається на рівні 2%.

Як повідомляв "Апостроф", глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні напружена ситуація з поширенням коронавірусної інфекції. Станом на 21 вересня були зайняті понад 13 тисяч ліжок в лікарнях країни, де лікують заражених COVID-19.