RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Зеленський жорстко поговорив зі Степановим через зарплати медикам і боротьбу з Covid-19

Президент Володимир Зеленський розкритикував роботу міністерства охорони здоров'я в частині виплат підвищених заробітних плат медикам, які працюють в умовах епідемії коронавірусу.

Про це глава держави заявив під час селекторної наради з представниками уряду щодо перевірки виконання заходів із забезпечення медичної галузі всім необхідним для протидії COVID-19 та актуалізації протиепідемічних дій, передає прес-служба президента України.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, лікарі отримають підвищену зарплату наприкінці вересня.

"Національна служба здоров’я підписує договори з 1600 лікарнями, з третиною закладів угоди вже укладено", - заявив Степанова, додавши, що на підвищення зарплат медикам додатково виділено 6 мільярдів гривень до кінця року.

Зеленський зажадав від глави МОЗ пояснень, чому досі не витрачено 100 мільйонів гривень, передбачених у бюджеті на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень.

"З 2,9 мільярда гривень, які були виділені на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту, витрачено лише 514 мільйонів гривень. Досі не придбано обладнання для приймальних відділень опорних лікарень, хоча на це було виділено 5,3 мільярда гривень бюджетних коштів. Вже у жовтні будуть готові перші 120 приймальних відділень із понад 200, які ми обіцяли. Відділення будуть, а техніка в них – ні", – сказав президент.

Зеленський наголосив, що в державному бюджеті мають бути закладені гроші на створення сучасної біологічної лабораторії в Україні, де українські науковці будуть працювати над розробкою вакцин.

Нагадаємо, на тлі збільшення кількості хворих на коронавірус в Харківській області, які почали надходити до міської лікарні №25, з цієї медустанови побажали звільнитися відразу 25 медичних працівників.