RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Facebook провів масову зачистку російських фейкометів: в Кремлі зробили випад

Компанія Facebook видалила три мережі облікових записів, які пов’язані із Росією, вони займалися поширенням в мережі фейків.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

В Facebook повідомили, що припинили діяльність 214 акаунтів, 35 сторінок і 18 груп в соцмережі. Окрім Facebook, мережа фейкометів діяла також і в Instagram - там видалили 34 облікових записи. Російська мережа акаунтів зосереджувалася на тематиці Сирії та Україні. Також пропагандистська "робота" велась щодо Туреччини, Японії, Вірменії, Грузії, Білорусі та Молдові.

Причиною такого рішення в компанії назвали порушення правил соцмережі щодо іноземного втручання.

В посольстві РФ в США відреагували на рішення компанії і назвали його "зачисткою критичних до Заходу дискусійних майданчиків і російських ЗМІ".

"Для російських користувачів Facebook перестав бути простором вільного обміну інформацією. Це дискримінація", - заявили в посольстві і закликали адміністрацію соцмережі налагодити нормальний діалог, від якого "виграють громадяни США і Росії".

Як повідомляв "Апостроф", Facebook позбавив передвиборний штаб президента США Дональда Трампа права розміщувати нові повідомлення під приводом, що глава Білого дому поширює неправдиву інформацію про коронавірус.