RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Стала відома нова дата саміту Україна - ЄС: подробиці переговорів

Черговий саміт Україна - ЄС, проведення якого планувалося на 1 жовтня, відбудеться 6 жовтня у Брюсселі. Головним питанням, яке планують обговорити сторони, буде подальший рух в плані європейської інтеграції України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

У суботу, 26 вересня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем.

Борелль висловив співчуття Україні, всім рідним і близьким українських військовослужбовців і курсантів, які загинули катастрофі військового літака АН-26Ш під Чугуєвом Харківської області 25 вересня.

"Жозеп Боррель запевнив у дружньому особистому ставленні до України, висловив готовність надалі підтримувати динамічний політичний діалог та міцні партнерські відносини для подальшого поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції між Україною та ЄС", - йдеться в повідомленні МЗС.

Також Дмитро Кулеба і Жозеп Боррель обговорили підготовку до 22-го Саміту Україна-ЄС, який відбудеться 6 жовтня у Брюсселі.

За словами міністра, Україна залишається відданою імплементації Угоди про асоціацію та прагне подальшого регуляторного зближення і поступової економічної інтеграції у Внутрішній ринок ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", у Європарламенті заговорили про ризики відміни безвізового режиму України з ЄС. Причиною тому стало призначення Верховною Радою сумнівних членів конкурсної комісії по відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, на що звертали увагу в Євросоюзі. В українському ж МЗС ніяких загроз для перегляду безвізу не бачать і запевняють, що Київ завжди прислухається до думки міжнародних партнерів.