RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Олексій Кучеренко висловився категорично проти хостелів в житлових будинках в Києві

У Верховній Раді хочуть прийняти законопроєкт №10237-1 Про внесення змін до Житлового кодексу РСР та інших законодавчих актів щодо забезпечення прав власників приміщень жилого будинку, щоб врегулювати діяльність хостелів, проте потужне лоббі не дає закону пройти.

Під час зустрічі з виборцями у Святошинському районі до кандидата в мери Києва від "Батьківщини" Олексія Кучеренка звернувся громадянин із питанням щодо законності розміщення хостелу в квартирі житлового будинку та дій для "боротьби" із ним.

"Як ви вважаєте, в будинку, де живе 100-150 сімей, чи потрібно більше демократії, чи прописувати правила проживання? Країни, що виходили з СРСР прийняли на законодавчому рівні правила спільного проживання. Я демократії в багатоповерхових будинках "наївся", – заявив політик.

Парламентарій звернув увагу, що в багатоквартирних будинках через незаконні хостели зустрічаються махінації із ухиленням сплати за надання послуг.

"Один сусід хоче одне, інший друге. Один відмовляється платити, інші платять. Виникає питання за чий рахунок він отримує послугу? За наш з вами. Якщо це дійсно бідна людина, яка не може платити, давайте тоді оформляти субсидію. Але якщо це забезпечена людина з дорогою автівкою і вона не платить – тут мають діяти жорсткі санкції", – зазначив Кучеренко.

Політик пригадав трагедію, яка сталася у Святошинському районі рік тому. Коли 2 мешканця ОСББ заборгували близько мільйона гривень за опалення, яке в будівлі так і не увімкнули. Більш того, в будинку почалися перебої з електрикою. Сусіди, які намагалися вплинути на боржника, зібралися і спробували його напоумити. Однак він відкрив вогонь по сусідах з "сайги".

"Це перші ластівки. В кожному будинку йде боротьба, і я категорично проти хостелів. Хоча, коли людина каже "немає грошей", а насправді є 2 квартири: в одній живе, а з іншої зробив хостел. Я вже не говорю про норми споживання води, про надмірну експлуатацію ліфтів, про проблеми зі сміттям і відходами. Власники хостелів платять як 1 господар – реєстрації немає. Тому будемо продовжувати боротьбу за права киян", – додав політик.