RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Як вибрати зимові шини для авто: ці "хитрощі" повинен знати кожен водій

Початок осінньо-зимового сезону для автомобілістів в Україні пов'язаний з необхідністю "перевзути" свою машину, помінявши шини відповідно до ожеледиці та сльоти, які зазвичай очікуються в цей час на дорогах.

"Апостроф" зібрав поради, як правильно вибрати зимові шини для вашого автомобіля.

Для країн з досить теплим і помірним кліматом існують всесезонні шини з маркуванням M + S (бруд і сніг) або символом трьох вершин та сніжинки. У них достатнє зчеплення, щоб впоратися з невеликою кількістю снігу і льоду, і вони будуть працювати краще, ніж шини без такого маркування, проте в Україні в цей час краще використовувати справжні зимові шини.

Вибір типу шин залежить не тільки від клімату, але і від стану доріг в країні. Шиповані - допомагають при сильній ожеледі, істотно знижуючи гальмівний шлях. Але при інших погодних умовах вони будуть ковзати на асфальті, зариватися на грунті, і взагалі - швидше зношуватися. Такі шини підійдуть, якщо взимку доводиться часто їздити по другорядних дорогах.

Для сильно засніжених доріг підійдуть шини скандинавського типу - м'які, які мають велику кількість так званих ламелей (дрібні борозенки). Однак, у них слабке зчеплення на льоду через відсутність шипів, а на асфальті - легко стираються.

Шини європейського типу підійдуть для теплої зими, з дощем або мокрим снігом. Але при ожеледі і сильному снігопаді їх характеристики гірші, ніж у попередніх типів.

Також слід звернути увагу на протектори. Для початківців експерти радять шини з направленим малюнком - вони дозволяють простіше входити в повороти. Асиметричний рисунок підійде для швидкої їзди, а ненаправлений - для міських поїздок, за умови невеликої засніженості.

Також бажано мати два комплекти дисків - для літньої і зимової гуми. Без регулярного "перевзування" вони прослужать набагато довше.

Експерти також не радять купувати б / у шини, але якщо вже довелося, то потрібно звернути увагу на товщину канавок - чим вона більша, тим довше прослужать.

Як повідомляв "Апостроф", не всі елітні уживані авто легко продати, незважаючи на те, що ціна їх може бути дуже привабливою для покупців.