RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

До кінця року в усіх населених пунктах Київської області з'явиться якісний LTE-зв'язок - губернатор Володін

Завдяки Меморандуму, підписаному між Київською ОДА і операторами мобільного зв'язку, до кінця року всі населені пункти області будуть покриті високошвидкісним LTE-зв'язком.

Про це заявив губернатор Київської області Василь Володін в ході прес-конференції, присвяченій першим 100 дням на посаді голови ОДА, передає кореспондент "Апострофа".

"Одними з найважливіших напрямків, на яких зосереджені зусилля ОДА, є цифровізация і діджіталізація. Всі ми розуміємо важливість якісного зв'язку в сучасному світі. За останні роки у нас був здійснений в цьому відношенні серйозний прорив у великих містах, проте настала нагальна потреба зробити це і в населених пунктах області. Тому ми поставили за мету поліпшення якості доступу до мобільного зв'язку населення області. Так, менше місяця тому ми, єдині серед всіх областей, підписали меморандум про співпрацю між Київською ОДА і операторами мобільного зв'язку. І на сьогоднішній день вже маємо перші результати - після підписання меморандуму в 65 населених пунктах вже істотно покращився зв'язок", - підкреслив Володін.

За його словами, підписаний меморандум передбачає цілком конкретні домовленості. Київська обласна державна адміністрація зі свого боку спільно з усіма іншими органами місцевого самоврядування створюють максимально комфортні умови для мобільних операторів. Зокрема, мова йде про надання земельних ділянок для створення базових станцій, сприяння поліції в оперативному розслідуванні можливих пошкодження мереж операторів.

"У свою чергу мобільні оператори гарантують, що до кінця року 98%, або навіть 100% всіх населених пунктів Київської області будуть покриті якісним мобільним зв'язком LTE 900 або LTE 1800. Тобто, ми зі свого боку гарантували режим максимальної допомоги, а натомість отримуємо якісні послуги мобільного зв'язку в Київській області, в наших селах", - підкреслив губернатор.