RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Кравчук на переговорах жорстко відповів Гризлову на вимоги по Донбасу

У середу, 30 вересня, на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в режимі відеоконференції глава української делегації Леонід Кравчук закликав представника Російської Федерації Бориса Гризлова не блокувати переговорний процес.

Про це сказано на офіційній сторінці президента України.

Обговорення процедурних питань на засідання ТГК за участю делегацій України, Російської Федерації та при модераторстві ОБСЄ тривало близько чотирьох годин.

У своєму виступі Леонід Кравчук зазначив, що українська делегація готова до конструктивної роботи над вирішенням питань, що входять до порядку денного діяльності ТКГ. При цьому він закликав представника Росії Бориса Гризлова не блокувати переговорний процес і "зосередитися на питаннях, у вирішенні яких зацікавлені громадяни України", серед яких - режим припинення вогню і звільнення утримуваних осіб.

"Не висувайте нам ультиматумів. Ми не в СРСР і не під Кремлем. Україна - незалежна держава, не дозволить диктувати їй будь-які умови", - різко звернувся до Бориса Гризлова глава української делегації.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Вітольда Фокіна з посади першого заступника глави делегації України в Тристоронньої контактній групі.