RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Екстремальна посуха і зливи: синоптик дав контрастний прогноз погоди на жовтень в Україні

В Україні, як і на більшій території Європи, температура повітря в жовтні 2020 року дещо вищою за норму. У той же час синоптики прогнозують збільшення кількості опадів.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці синоптик Ігор Кибальчич.

Виходячи з розрахунку моделей прогнозів, відхилення середньомісячної температури від кліматичних показників в жовтні складе +2 ... + 4 градуси. Найтепліше буде в східних і південних областях України.

"Разом з тим очікується досить активна циклонічна діяльність, за рахунок чого кількість опадів майже по всій території України буде вищою за норму на 50-100%, особливо в західних областях", - попередив синоптик.

У той же час в південно-східній частині нашої країни дощів буде мало. Тут буде тривати екстремальна посуха, яка почалася ще в серпні.

У другому місяці осені не передбачається різких похолодань, які зазвичай викликають арктичні або ультраполярние вторгнення - їх ймовірність мінімальна.

"На Європейському континенті буде домінувати поле зниженого тиску з центром мінімального геопотенциала над Британськими островами", - підсумував синоптик.

Як повідомляв "Апостроф", потужні зливи накрили населені пункти окупованого Криму: вулиці Севастополя, Керчі пішли під воду, Сімферополь накрила гроза, а над морем в Алушті помітили торнадо.