RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Стало відомо, коли в Україні почнуть ставити на облік користувачів "ВКонтакте"

В Україні, згідно із стратегією кібербезпеки України та стратегією інформаційної безпеки, збираються ставити на облік користувачів забороненої російської соцмережі "Вконтакте".

Про це повідомили в апараті Ради нацбезпеки й оборони України у відповідь на запит Суспільного.

"Відповідно до затвердженої Стратегії національної безпеки України протягом пів року буде розроблено нову Стратегію кібербезпеки України, а також стратегію інформаційної безпеки. Питання створення "системи обліку українських користувачів російської соціальної мережі "ВКонтакте" та, за необхідності, інших соцмереж, що знаходяться під контролем держави-агресора, обговорюватиметься в рамках реалізації згаданих стратегій", – йдеться у повідомленні РНБО.

У Раді нацбезпеки та оборони наголосили, що доступ до російських соцмереж з території України становить реальну загрозу національній безпеці, тому "потребує зусиль щодо нейтралізації".

"Російська соцмережа "ВКонтакте", яка перебуває під санкціями з 2017 року, є одним з інформаційно-психологічних засобів цієї гібридної війни, тому користування її ресурсами та розповсюдження відповідного російського контенту в інформаційному просторі України розцінюється як загроза національній безпеці України, що потребує нейтралізації", – зазначається у повідомленні РНБО.

Як повідомляв "Апостроф", 14 травня, президент України Володимир Зеленський підписав указ про продовження заборони на використання російських сайтів і соціальних мереж.

Нагадаємо, що атака російських хакерів на сайт Бундестагу, яка сталася в 2015 році, може стати підставою для чергових санкцій проти Росії з боку Німеччини.