RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Українці зможуть отримувати по дві пенсії: що відомо про гучну ініціативу влади

З 2021 року в Україні планують запустити накопичувальну пенсійну систему. Це дасть можливість пенсіонерам отримувати дві пенсії.

Як пише "Обозреватель", про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

На даний момент існує кілька проектів запуску накопичувальних пенсій. У законопроекті авторства "Слуги народу" пропонувалося підвищити виплати з зарплати на користь накопичувальних пенсій.

Існує також інший проект, який не передбачає збільшення відрахувань із зарплат. Зараз українці платять 22% ЄСВ і 18% ПДФО. Пропонується відраховувати по 2% на накопичувальний рахунок. Наприклад, з 10 тисяч гривень це буде близько 400 гривень.

За умови щомісячного відрахування 400 грн протягом 35 років, при виході на пенсію можна зібрати 168 тисяч гривень.

Разом з тим, на думку аналітика Володимира Мазуренка, реально підрахувати, скільки грошей можна накопичити, практично неможливо. Все залежить від декількох факторів - яка буде інфляція в країні, куди будуть вкладати кошти, що буде з курсом гривні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Денис Шмигаль заявив, що вже через 15 років держава не зможе виплачувати пенсії. В майбутньому одна доросла працююча людина повинна буде податками утримувати двох пенсіонерів. Збільшити податки вдвічі неможливо.