RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В Україні готують сюрприз для власників "євроблях": що зміниться

Деяких власників автомобілів з іноземною реєстрацією, які були ввезені на митну територію України до 1 вересня 2020 року, можуть звільнити від сплати акцизу і податків під час розмитнення.

Відповідний законопроект №4172 зареєстрований у Верховній Раді і опублікований на сайті парламенту.

Цим документом передбачається пільгове розмитнення авто для багатодітних сімей, осіб з інвалідністю, учасників бойових дій і для осіб, які ввезли автомобіль в режимі тимчасового ввезення до 1 вересня 2020 року. При розмитненні таких авто не буде сплачуватися податок, ПДВ та інші податки.

Звільнення від оподаткування не буде застосовуватися при ввезенні на митну територію України транспортних засобів особистого користування, якщо вони:

  • були виготовлені до 1 січня 1992 року;
  • мають вартість понад 100 розмірів мінімальної заробітної плати встановленої законом на 1 січня 2020 року;
  • належать особам, які скористалися звільненням від сплати акцизного податку відповідно до цього пункту протягом 5 років.

Таким чином, власники "евроблях", які відносяться до пільгових категорій громадян (особи з інвалідністю, УБС і багатодітні сім'ї) зможуть їх легалізувати без значних фінансових витрат, вартість автомобіля буде майже такою ж, як в європейських країнах.

Як повідомляв "Апостроф", камери автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху поки не штрафують за перевищення швидкості автомобілі на іноземній реєстрації, оскільки система перебуває в стадії розробки.