RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Раптово втратила свідомість: у Києві візит до стоматолога завершився для жінки смертю

У Києві жінка померла прямо під час візиту до стоматолога - за даними розслідування, причиною смерті стала алергічна реакція на введений препарат.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури столиці.

Стоматолог вколов 48-річній пацієнтці знеболюючий лікарський засіб, але вона раптово втратила свідомість. Незважаючи на непрямий масаж серця і штучне дихання, змінити її стан не вдалося. Тоді, на противагу існуючим протоколам, лікар зробив пацієнтці ін'єкцію адреналіну.

"Висновками експертизи встановлено наявність дефекту у вигляді бездіяльності лікаря при наданні медичної допомоги пацієнтці, а саме не проведення їй необхідного обсягу заходів, спрямованих на відновлення гострих порушень функції кровообігу і дихання, в першу чергу - медикаментозних, що має причинно-наслідковий зв'язок з настанням смерті потерпілої", - сказано в повідомленні.

У даний час стоматологу повідомлено про підозру за фактом неналежного виконання професійних обов'язків, що спричинило за собою смерть пацієнтки (ч. 1 ст. 140 КК України), вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві 40-річний чоловік помер у черзі на прийом до лікаря.