RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

"Закінчиться кришуванням": Дубинський прокоментував запит СБУ щодо кіосків у Києві

Служба безпеки України вимагає у Київської міської ради документи на кіоски, встановлені на зупинках громадського транспорту в Києві.

Про це заявив народний депутат України Олександр Дубинський, передають "Українські новини".

"У СБУ в рамках якоїсь справи вирішили розібратися із законністю встановлення кіосків в Києві. Мабуть, ці кіоски дуже небезпечні для державності. На митниці порядок, можна вже зайнятися і кіосками", - іронізує Дубинський.

Нардеп Дубинський опублікував лист за підписом першого заступника Головного управління СБУ в Києві та Київській області Євгена Айдемского, спрямований до міськради.

СБУ вимагає документи про затвердження Порядку проведення інвестиційного конкурсу, складу комісії за 2007 рік, і документи учасників конкурсів на установку кіосків на зупинках транспорту за 2016, документи про участь в конкурсах, бухгалтерські документи, кошториси, банківські виписки, договори та інші документи. Лист направлено до Київської міськради 8 жовтня.

"Закінчується це все кришуванням ларьків. Ларькова економіка. Що тут вигадувати", - пише Дубинський.

Президент України Володимир Зеленський в жовтні 2019 публічно вказав на необхідність позбавлення Служби безпеки України повноважень розслідувати економічні та корупційні злочини.

Верховна Рада України працює над законопроектом про створення Бюро економічної безпеки і позбавленням СБУ права розслідування злочинів у сфері економіки. Законопроект 3087-Д скоро буде винесено на друге читання в Раду.