RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Названо продукти, які зміцнюють імунітет і захищають від застуди

У сезон застуд дуже важливо подбати про зміцнення імунітету, щоб організм мав сили протистояти збудникам хвороб.

Про те, які продукти зміцнюють захисні механізми організму, розповідає New Europe.

Крім здорового харчування рекомендується відмовитися від куріння, практикувати регулярні фізичні навантаження і достатньо спати. Також фахівці радять обмежитися "помірним" споживанням алкоголю, тобто не більше 10 "стандартних" напоїв на тиждень. Однак в ідеалі ми не повинні вживати його взагалі.

Вища рада охорони здоров'я Бельгії (CSS) дав 5 рекомендацій для дорослих людей, які допоможуть зміцнити імунітет.

  • Щодня їжте не менше 125 г цільнозернової їжі, віддаючи перевагу, наприклад, цільнозерновому, а не білому хлібу, цільнозерновим макаронам і т. ін.
  • Їжте 250 г свіжих фруктів (два фрукта) в день і не менше 300 г овочів (сирих або приготованих). Їжте різні фрукти, віддаючи перевагу сезонним і вирощеним в вашому регіоні.
  • Їжте бобові щотижня. Не рідше одного разу на тиждень замінюйте ними м'ясо. Додатковою перевагою є те, що вирощування та виробництво бобових практично не впливає на клімат.
  • Їжте від 15 до 25 г горіхів або насіння без солоної або солодкої оболонки кожен день; одна жменя становить приблизно 30 г. Важливо обирати продукти, багаті на омега-3 жирні кислоти (наприклад, волоські горіхи, фундук, фісташки, мигдаль).
  • Вибирайте продукти з низьким вмістом солі і уникайте додавання солі під час прийому їжі. Ароматні трави і несолоні спеції - смачна альтернатива!

Раніше "Апостроф" писав, що американська медична асоціація назвала продукти, які зміцнюють імунну систему і здатні захистити від застуди та грипу.