RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

День боса 2020: історія і традиції свята

День шефа або Національний день Боса (англ. Boss' Day) щорічно відзначається в ряді країн 16 жовтня і за останні роки став дуже популярним.

Це професійне свято керівників колективів всіх рівнів.

Історія свята

Ідея відзначати професійне свято керівників усіх категорій виникла в США у Патриції Бейс Хароскі. Вона працювала секретарем у свого батька в державній страховій компанії State Farm Insurance Company в Дірфілд, штат Іллінойс.

Дату Патриція вибрала не випадково: 16 жовтня народився її батько, якого вона вважала ідеальним босом. Хароскі вважала, що День Боса зможе поліпшити відносини між менеджерами і співробітником.

Хароскі зареєструвала "День національного боса" в Торгово-промисловій палаті США в 1958 році. У 1962 році губернатор штату Іллінойс підтримав ініціативу Хароскі і зробив свято офіційним. Згодом це свято поширилося по всьому світу, і сьогодні його відзначають, зокрема, у Великобританії, Австралії, Південній Африці, а також в Україні.

Традиції свята

День шефа - шанс висловити повагу і шану своєму керівнику.

Традиційно в це свято співробітники дякують своїх босів за те, що вони були добрими і справедливими протягом всього року. У цей день співробітники дарують своїм керівникам подарунки: це можуть бути букети, цукерки, алкоголь, сувеніри, а іноді і жартівливі розіграші. Деякі організації витрачають пристойну суму грошей на це свято. Один з найпопулярніших подарунків - стриптиз. Співробітники замовляють еротичний танець, який виконується прямо на столі у начальника.

Як повідомляв "Апостроф", в п'ятницю, 16 жовтня 2020 року, в Україні буде молодик, тому слід дотримуватися деяких правил і заборон.