RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Як з ЗСУ вичавлюють незручних бійців: дружина героя поділилася показовою історією

Дружина бійця ЗСУ, який воював на Донбасі з 2014 року і не став більше продовжувати контракт, розповіла про причини його рішення.

Про це в Facebook написала Аліна Карнаухова.

"Пост про те, як вбивають кадровий ресурс. Про демотивацію і систему в цілому. Про те як вичавлюють з армії, ідейних, незручних бійців, які не погоджуються з розведенням, мизамирщиною і повзучою окупацією Росії", - пише вона, додаючи, що з подібними проблемами зіткнулися багато незручних бійців.

Сергій Карнаухов прийшов до військкомату сам, без повістки в березні 2014 року. З чітким розумінням того, що попереду війна і непохитним бажанням вибити ворога, чого б це не коштувало.

У 2014-2015 роках, коли на фронті була гостра нестача кадрових офіцерів, він будучи сержантом займав дві офіцерські посади.

"Півтора роки, він був одночасно СОБом (старший офіцер батареї), це командир який безпосередньо керує бойовими діями своєї батареї і власне ВО командира батареї", - пише дружина бійця.

Пізніше офіцерів на фронті стало більше і Сергія "попросили" зайняти посаду згідно звання.

"Останньою краплею, тоді в 18-м, стало навіть не це, а те що арт батарею, яка показує одні з найкращих результатів за результатами навчань поставили в запас. Висловивши відкриту незгоду про висновки за результатами стрільби, отримав відповідь від свого командира, що незамінних немає. Тут же був написаний рапорт про переведення в піхоту", - йдеться в публікації.

Через пару місяців боїв на Авдіївської промці, в момент виконання бойового завдання, Сергій був поранений кулею снайпера. Коли після півроку лікування він повернувся в лад, його посаду вже була зайнята.

"До закінчення контракту Сергій продовжував воювати, але то що бойових, обстреляних, ідейних, "застебнутих" бійців, які не погоджуються на розведення, відведення, а по суті просто здачу державних інтересів усіма можливими способами видавлює з армії сумнівів не було", - резюмувала жінка.

Як повідомляв "Апостроф", глава фракції "Слуги народу" Давид Арахамія заявив, що чисельність Збройних сил України (ЗСУ) необхідно скоротити.