RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Мер Києва в першому турі отримає більшість голосів киян - соцопитування

Згідно з результатами свіжого соціологічного опитування від компанії "Правові передові ініціативи", в разі проходження до другого туру виборів київського міського голови Віталія Кличка і кандидата від "Батьківщини" Олексія Кучеренка електоральні симпатії виборців розподілилися б таким чином: Віталій Кличко - 65,43%, Олексій Кучеренко - 29,38%.

Про це повідомляють "Вести".

Як зазначається в матеріалі, Кучеренко є найбільш незручним для Кличка кандидатом у другому турі, але навіть в цьому випадку Кличко перемагає з відривом у 70%.

При цьому інші кандидати - Верещук, Попов, Притула - в разі виходу в другий тур з Кличком набирають істотно менше - від 7 до 12% голосів.

Як зазначається в результатах опитування, лідером виборчих перегонів залишається Віталій Кличко, який набирає 49,29% голосів. За останні два місяці рейтинг лідера виборчих перегонів зріс - якщо в серпні Кличко набирав 41,6%, то в жовтні додав майже 8%, і набирає більше 49%. На другому місці опинився представник партії "Батьківщина" Олексій Кучеренко, який набрав 8,18% голосів. На третьому - кандидат від партії "Опозиційна платформа - За життя" Олександр Попов, який набирає 5,28%. У порівнянні з серпнем кандидат від "Слуги народу" Ірина Верещук впала на четверте місце і може отримати 4,99%. За кандидат від партії "Голос" Сергія Притулу зібралися голосувати 4,28% киян.