RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

День народження Діда Мороза: що це за свято і чому його відзначають 18 листопада

Історія сучасного чарівника Діда Мороза починається саме восени.

"Апостроф" розповідає детальніше про історію свята.

Скільки саме років Дідові Морозу складно сказати, але його день народження випадає саме на 18 листопада, і цю дату йому вибрали діти.

Згідно з історією, у Діда Мороза були три прадіди і жили вони за часів племен східних слов'ян. Вони були духами холоду - Тріскун, Карачун і Зимник. Прадіди Діда Мороза не любили простих людей і всіляко намагалися їх лякати.

Але і сам Дід Мороз не завжди був добрим, адже спочатку він викрадав дітей і відносив їх у мішку. Але з часом чарівник виправився і став дарувати малюкам подарунки.

Фото: Facebook

Дата 18 листопада пов'язана з настанням холодів в Резиденції Діда, а "день народження" чарівника діти вибрали йому в 2005 році. У цей день влаштовують масові гуляння, зустрічаючи холодну зиму.

У день народження Діда Мороза біля його "резиденції" вивішується спеціальна поштова скринька, в яку можна покласти привітання чарівникові. А 18 листопада, згідно з давніми традиціями, вважається точкою відліку, яка відкриває передноворічні клопоти.

Раніше ми розповідали, що у Маріуполі чоловік у костюмі Діда Мороза скоїв зухвалий замах. Чоловік у шапці та штучній бороді "Діда Мороза" зробив кілька пострілів у 58-річного маріупольця, який у цей момент перебував на робочому місці.